REPUBLIKA BOSNA

26.03.2006.

KRAJEM 19-TOG STOLJEĆA VASA PELAGIĆ POTPLAĆIVAO DJECU PO BOSNI DA SE ZOVU "SRBIMA".

Po instrukcijama "Načertanija" Ilije Garasanina (na slici,lijevo) iz 1844 godine,a posebno poslije suludog clanka Vuka Stefanovica pod nazivom "Srbi,svi i svuda" objavljenog nedugo potom,1849.godine,,Sluge (Servi) su poceli proglasavati "Srbima",prakticno ko im je god pao na pamet,ne birajuci sredstva ni nacine.

Kako se postajalo "Srbinom" krajem 19 stoljeca? Dekretom,parama!

Na sljedecoj slici su navedni podaci o tome kako su Sluge krajem 19 stoljeca proglasavali "Srbinom" svakog stranca,koji bi u Srbiji proveo 10 godina!!

Sto se Bosne tice,izmedju ostalih,koristili su i novac,konkretno austrougarski kovani novac "krajcare " (kreuzer),i potplacivali po Bosni djecu da se zovu Srbima! Nije moglo drugacije!!! LOOOOOOOOOOOOOL (vidi sljedece slike):"Srbi za novčić"= tzv.bosanski "Srbi" LOOOOOOOOOOOL


22.03.2006.

NEKOLIKO SLIKOVITIH PRIMJERA IZ "SRPSKE" PREVARANTSKE HISTORIOGRAFSKE ŠKOLE

"Srpska" historiografska skola je nastala sa iskljucivim ciljem da bi varala, a ne da bi objektivno posmatrala historiju kao nauku.
Kako da se pise historija i kako treba da izgleda "srpska" historiografska skola odredio im je odavno Ilija Garasanin u svom >Nacertaniju< gdje im je dao jasna uputstva, da bude "proniciljiva i sposobna", a ne da bude istinita:

[b]"...Na ovo djelo treba osobito vnimanije obratiti i istoriju o kojoj je gore reč dati napisati črez čoveka vrlo sposobnog i duboko pronicavajućeg..."
Ilija Garašanin, Načertanije (1844. g.)
[/b]
U sljedecem primjeru mozemo vidjeti jedan njihov " sitan falsifikat", i to najprizemnije vrste, iz knjige: "Pisci srednjevjekovnog Latiniteta", koju je izdalo 1996. g. Ministarstvo Kulture Crne Gore.
U tom ministarstvu su tada bili dominantni Sluge (Servi), priredjivaci knjige su Sluge Dušan Sindik i Gordana Tomović,a
na celu ministarstva je takodje bio Sluga (Serv).

U dokumentu iz Kotora iz 14. vijeka, latinska rijec SCLAVO koja ima iskljucivo znacenje SLOVEN, prevedena je kao "Srbin" ?!

Dakle,ovdje imamo priliku da se uvjerimo kakvim se sve krajnje ociglednim falsificiranjima "srpski" "naucnici" bave, a sve radi izmisljanja Sluga (Serva) po Balkanu, radi davanja "naucne" dimenzije njihovim svetosavskim bajkama.

Oni apsolutno nimalo nemaju obzira i u stanju su falsificirati sto god im je volja,ne obaziruci se apsolutno nimalo ni na sta,time praveci izmisljenu historiju koju onda uce u skolama. LOOOOOOOOOL Ovakvih falsifikata "srpske" historiografske skole ima bezbroj.

Na sljedecoj slici je,dakle, dokument iz Kotora iz 14. vijeka, latinska rijec SCLAVO koja ima iskljucivo znacenje SLOVEN,a u do njega prikazanom prijevodu Sluge su je prevele kao "Srbin" ?! Vidi sljedece slike:

Iz iste knjige, jos jedan falsifikat izveden na isti nacin.
Kotorani kazu da karavan ide u zemlju Slovena, a priredjivac ove knjige, kaze da ide u - "Srbiju" ?!

Falsifikat najprizemnije vrste.

Na sljedecoj slici vidimo usporedbu latinskog izvornika i "prijevoda" u reziji Sluga (Serva),gdje jasno vidimo kako Sluge latinsku rijec SCLAVONIAE (zemlja Slavena) prevode, rjecju "SRBIJA" ??! LOOOOOOOOOOOL (vidi sljedecu sliku):
Bivsi Jugoslovenski predsjednik Dobrica Cosic,u svom djelu "Deobe I",o laganju kao"vidu patriotizma" kod Sluga (Serva),na stranici 135,pise:

[i]“Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” (Deobe I,str.135)
[/i]

Time je,doista,receno sve! LOOOOOOOOOOOL

18.03.2006.

ZNAK TRI PRSTA NIJE SRPSKI ZNAK (POKRALI) !

Nego,da nastavimo sa iznosenjem eksponata iz kolekcije ,poznate pod imenom "BLAST FROM THE PAST"

ZNAK TRI PRSTA NIJE SRPSKI ZNAK!

U pravoj poplavi nedvojbenih dokaza o tome koliko i na koje sve nacine Sluge (Servi) krajnje bestidno,ali ponosno (LOL)prisvajaju tudje i proglasavaju za svoje,ne treba izostaviti ni znak tri prsta,koji nije originalni znak Sluga(Serva).Na Balkanu su stvorili jedan vrlo uvjerljiv dojam da je to njihov originalni i uz to "ultranacionalni znak",kada su ga masovno poceli koristiti pocetkom 90-tih godina dvadesetog stoljeca po cetnickim mitinzima,dakle pokusali su prisvojiti taj znak kao nesto distinktno njihovo,no sve je ostalo tek na pokusaju.[b]

Taj znak su masovno koristili njemacki i drugi nacisti tokom II svjetskog rata[/b],prilikom vojne i drzavne prisege.

Razgledajmo,dakle,nekoliko historijskih dokumenata u tu svrhu:

PRISEGA NJEMACKIH NACISTA,SA PODIZANJEM TRI PRSTA
PRISEGA DANSKIH NACISTA PODIZANJEM TRI PRSTA
(vidi sljedecu sliku):
PRISEGA HRVATA IZ SS HANDZAR DIVIZIJE PODIZANJEM TRI PRSTA,DOK BOSNJACI PRIPADNICI SS HANDZAR DIVIZIJE PRISEZU DESNOM RUKOM PREKO PRSA
(vidi sljedecu sliku):
PRISEGA HRVATSKIH DOMOBRANA PODIZANJEM TRI PRSTA
(vidi sljedecu sliku):
PRISEGA VLADE NDH NA CELU SA POGLAVNIKOM ANTOM PAVELICEM PODIZANJEM TRI PRSTA
(vidi sljedece slike):


KRATAK PREGLED PRISEGA RAZNIH NACISTICKIH FORMACIJA TOKOM 2.SVJ.RATA, PODIZANJEM TRI PRSTA
(vidi na sljedecu sliku):
I,kao biber po pilavu....NASLOVNA STRANICA GLASILA HRVATSKOG USTASKOG POKRETA "HRVATSKI NAROD",KOJE IZVJESTAVA SA PRISEGE PRVE DRZAVNE VLADE NDH,A NA SLICI VIDIMO POGLAVNIKA ANTU PAVELICA KAKO CITA TEKST PRISEGE,NARAVNO SA PODIGNUTA TRI PRSTA ....LOOOOOOOOOOL (vidi sljedecu sliku):


REPUBLIKA BOSNA
<< 03/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031


LINKOVI:

Historia (est) testis temporum, lux veritatis, vita memoriae, magistra vitae, nuntia vetustatis. Ciceron
Historija je svjedok vremena, svjetlo istine, život pamćenja, učiteljica života, glasnik starine. Ciceron

worldtopix


BROJAČ POSJETA
133972

Powered by Blogger.ba